“Ja ne znam stvarno o čemu se radi, ali postoje jasni zakoni koji definišu da Srbija ne dozvoljava učešće i kažnjava sve one koji učestvuju u ratnim dejstvima van teritorije Srbije”, rekao je ministar novinarima i dodao da to važi za sve strane “bilo da je reč o Rusiji, Ukrajini ili Islamskoj državi”.

Privatna vojna kompanija “Vagner” ruskog biznismena Jevgenija Prigožina objavila je oglas za dobrovoljce, preneo je 5. januara portal RT Balkan.rs koji je nedavno započeo rad u Srbiji.

Sudeći po oglasu koji kruži mrežom Telegram, ali i zvaničnom oglasu na sajtu shvk-vagner.ru, uslova je malo, preneo je taj portal.

Zainteresovanima se, kako je navedeno, na samom početku jasno stavlja do znanja da će svi koji se sada prijave biti poslati direktno u zonu specijalne vojne operacije, iako je kompanija aktivna i u drugim delovima sveta.

Zakonom koji sankcioniše odlazak državljana Srbije na inostrana ratišta početkom 2015. prdvidjene su kazne za pojedinačan i grupni odlazak i za one koji “vrbuju ili podstiču” druge da odu na strana ratišta.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *