Fifa je saopštila je da je pokrenula disciplinski postupak protiv reprezentacije Srbije nakon što je u svlačionici njene reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Kataru navodno okačena zastava na kojoj je prikazana teritorija Kosova uz poruku “Nema predaje”.

“To samo govori o licemerju, niko ne govori i niko ne želi da se fudbaleri bave politikom, ali šta je to uvredljivo što neko kaže nema predaje”, rekao je Dačić za TV Prva.

Dačić je rekao da fudbaleri Švajcarske nisu kažnjavani kao i da nije bilo kažnjavanja zbog drona u Beogradu sa zastavom velike Albanije.

“Srbija je medjunarodno priznata država, članica UN, sa Kosovom kao delom Srbije, šta tu nije u skladu sa medjunarodnim pravom i šta je uvredljivo. To je pokazatelj koliko nema principa nego ima dvostrukih standarda i dvostrukih aršina. Nikad ne bi kaznili Ukrajinu kada bi rekla ‘Donbas je naš’ i ‘Krim je naš’, u čemu je razlika”, rekao je Dačić.

On je rekao da nema nigde principa, ni kod zemalja Zapada koje su priznale Kosovo ali kažu da to važi samo za Kosovo a ne važi za druge zemlje, ni kod Rusije koja ne priznaje Kosovo ali kaže da može da prizna Krim, Donbas, priznala je Osetiju, Abhaziju.

Ukazao je i na Tursku, sa kojom kaže da Srbija ima korektne odnose, a naveo je da Zapad nije reagovao kada je Turska tražila da Kosovo bude član organizacije turkofonskih zemalja ali jeste kada je zatražila isto za Severni Kipar.

Takodje je ukazao da nema principa navodeći da Turska ratuje protiv Kurda koji hoće svoju državu a nemaju je, i napada ih u drugim državama Iraku, Siriji.