Nakon zvaničnog stupanja na funkciju ministra unutrašnjih poslova Dačić je šaljivo poručio i poželeo građanima da imaju što manje posla sa policijom, a prisutnim pripadnicima MUP-a rekao da je njegov cilj da ovo ministarstvo bude najbolje u Vladi Srbije.

“Šta su naši zadaci, to znate, da obezbedimo sigurnost, bezbednost, stabilnost zemlje, da čuvamo ustavni poredak, bespoštedna borba protiv kriminala, ali i sve drugo što spada u delokrug rada Ministarstva unutrašnjih poslova. Nacionalni interesi i državni interesi su prioritet i u našem radu, bez obzira što moramo da se bavimo i svakodnevnim aktivnostima. Nema jake države Srbije, bez jake policije i vojske. Vaši uspesi će biti i moji”, istakao je Dačić.

Dodao je da će jedan od prioriteta u njegovom radu biti i poboljšanje socijalno-ekonomskog položaja policije.

Gašić se zahvalio svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova na zalaganju, posvećenosti i najvišem stepenu profesionalizma koji su iskazali tokom njegovog mandata.

“Кada dobijamo ordene u crkvi, kažu – Dostojan. Vi kao kolegijum ste najmerodavniji da kažete da li sam ja dostojan ovog odličja”, poručio je Gašić pripadnicima MUP-a nakon što mu je uručen orden, navedeno je u saopštenju.