Dačić, čiji je SPS koalicioni partner za Srpskom naprednom strankom (SNS) Aleksandra Vučića, za TV B92 kazao je da bi ti razgovori vlasti i opozicije trebalo da budu u Skupštini Srbije.

“Ja sam za političko smirivanje i razgovore i bilo bi poželjno da to bude moguće u skupštini…i sada je odgovornost na političkim strankama koje pozivaju na demonstracije”, kazao je on, te ponovo optužio deo opozicije da iz političkih razloga zloupotrebljava tragedije u Beogradu i selima oko Mladenovca.

Dačić je rekao da je “apsolutno protiv vanrednih izbora”, te dodao da je krajnje vreme da, kako je naveo, “Srbija živi redovnim životom, a to su redovni izbori”.

Prema njegovim rečima, neki iz opozicije traže izbore a neki ne.

“Mislim da i oni što to (vanredne izbore) pominju mole Boga da se to stvarno ne desi…za to sam da ako ima potrebe da se nešto kadrovski menja, neka se menja, a Vučić je i ranije rekao da će biti promene mandatara negde na sredini mandata aktuelne vlade”, kazao je on.

Napomenuo je i da, iako se SPS i SNS ne slažu sa strankama “desne opozicije”, da su one u ovoj situaciji postupile korektnije i “nisu zloupotrebljavale” dva masovna ubistva “za političke demostracije”.

“Dolazite do toga da u suštini ovde i nema političkog pristupa, šta su zahtevi i da li su uopšte ti zahtevi održavanje izbora. Pa šta je rešenje, da uzmu motke? Pa to nije realno, toga više nigde nema u modernom svetu”, kazao je on.

Prema njegovim rečima, potrebna je razmena mišljenja “na za to predviđenim mestima”, a to je parlament Srbije, koji je kako je dodao, mesto za razgovore “o svim pitanjima pitanjim i problemima”.

Sednica Skupštine Srbije, o kojoj se pričalo, verovatno neće moći da bude završena za jedan dan, ocenio je on.

“I evropski parlamentarci, i kada sam ja bio predsednik skupštine, imali su ideju da se nastavi dijalog vlasti i parlamentarnih stranaka”, kazao je Dačić.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *