“Nema tog čoveka koga nije pogodila ova tragedija. Ubistvo dece, ubistvo u Mladenovcu, nasilje nad ženama. Nije prošlo ni 40 dana od ovih tragičnih događaja, minut ćutanja je malo da sva tragedija i tuga stane”, rekao je Dačić na tom skupu.

Obraćajući se okupljenima ispred Doma Narodne skupštine Srbije, Dačić je ocenio da je važno pokazati poštovanje prema žrtvama i da svi zajedno saučestvuju u bolu koji je pogodio celu Srbiju.

“I da podržimo ono što je predsednik Srbije (Aleksandar Vučić) rekao – zatrti nasilje i nasilnike, da se više nikada ne ponovi nasilje u Srbiji”, kazao je Dačić.

Kazao je da niko nije za nasilje i mržnju i da je cela Srbija tugovala nakon dva masovna ubistva, ali dodao da “nikada nije video da se na ubistvu dece pravi politički profit”.

“Nemojte da govorite da pravite demonstracije zato što brinete o deci, pravite demonstracije da biste došli na vlast. Uvek ste samo ulicom i nasiljem hteli da dođete na vlast. Nikada više nećete dobiti vlast na ulici”, rekao je predsednik SPS-a.

Prema njegovim rečima, današnji skup nije politički miting, već je to “vaspitana i pristojna Srbija”, koja poručuje da misli na poginule, na tragediju i ne želi da se to ikada ponovi.

Dačić je nabrojao mnoge probleme sa kojima su se, kako je rekao, Srbi susretali u prethodnih nekoliko decenija, ali su još uvek tu i nemaju nameru da nestanu.

“Danas ste čuli da Kurtijeva vlast u Prištini pokušava silom da zauzme srpske opštine, da time potpuno legalizuje i legitimizuje okupaciju Kosova i Metohije… Ali treba da znaju da su prokleti svi oni koji svoju kuću sagradiše na tuđim grobovima”, rekao je on.

Svim “neprijateljima” Srbije u zemlji i inostranstvu, Dačić je poručio da Srbi “ne daju Kosovo i Metohiju i ne daju Srbiju”.

“Ne damo našu decu, ne damo nasilje nad ženama, ne damo našu omladinu da nam truju, ne damo da nam narod ubijaju, ne damo naš narod i državu. Nećemo dati Srbiju i Srbe”, kazao je on i dodao da “ne da predsednika Aleksandra Vučića, koga su svi izabrali”.

Ocenio je da nikada nije bilo potrebnije “bratstvo među svim Srbima i jedinstvo naroda”.

“Nikad nije bilo bitnije da glasno uzviknemo – Smrt fašizmu, smrt nasilju. Nikad nije bilo bitnije da jasno uzviknemo – Kosovo je Srbija”, rekao je Dačić.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *