“Mi smo konstantno pod pritiskom da uvedemo sankcije, vi kada imate dugo visok pritisak vi se nekako naviknete na visok pritisak, ja ne znam šta bi radili međunarodni zvaničnici a da ne vrše pritisak, to je njihov posao, oni moraju nekako da opravdaju svoju platu”, rekao je Dačić za TV Prvu.

Šef diplomatije je rekao da Zapad na Srbiju vrši pritisak jer želi da svi oni koji se bave politikom u Beogradu imaju isti odnos prema Rusiji.

“Međutim naša pozicija je delikatna zbog toga što mi imamo pitanje našeg suvereniteta i integriteta u čijoj odbrani nam pomaže Rusija”, ponovio je Dačić.

On je na pitanje novinara kako ocenjuje to što je Zapad proglasio legitimnim izbore na severu Kosova u četiri opštine koje su Srbi bojkotovali odgovorio da su u pitanju dvostruki standardi.

“To vam sve govori o tome da su u svemu dvostruki standardi, ono što je dozvoljeno za kosovske Albance bilo bi osuđeno u Beogradu. Do kraja meseca se očekuje pitanje kako će novi zvaničnici ući u opštinske zgrade. Oni ne poštuju čak ni svoje odluke sudova vezane za manastir Dečani”, rekao je Dačić.

On je dodao da svakog dana očekuje nove načine na koje će se vršiti represija srpskog naroda i da ta situacija od Beograda traži jednu visoku dozu političke odgovornosti da ima političko jedinstvo i stabilnost.