Delegacija je predvođena predsednikom Odbora Marijanom Kerijem.
Kako je saopšteno iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije, na sastanku je izraženo zadovoljstvo što dve zemlje ostvaruju kontinuiran politički dijalog na svim nivoima i spremnost da se on u predstojećem periodu intenzivira.

U tom smislu je preneto uverenje da će predstojeća poseta Srbiji predsednika Vlade Slovačke Eduarda Hegera pružiti dodatni impuls daljem produbljivanju sveobuhvatnih odnosa i saradnje Srbije i Slovačke, navodi se u saopštenju.

Dačić je istakao da Srbija posebno visoko ceni principijelnu podršku Slovačke teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i pronalaženju održivog rešenja za pitanje Kosova i Metohije.

Predsednik Odbora za spoljne poslove Skupštine Slovačke Marijan Keri preneo je spremnost Slovačke da sa Srbijom nastavi intenzivnu komunikaciju i saradnju na svim poljima.

Posebno se založio za intenziviranje ekonomske saradnje, kao i značajnije prisustvo slovačkih privrednika na srpskom tržištu.

Ponovio je da Slovačka ostaje privržena svom principijelnom stavu da ne prizna nezavisnost Kosova, kao i da će njegova zemlja i ubuduće nastaviti da pruža punu podršku evropskim integracijama Srbije.

Izrazio je zadovoljstvo položajem i tretmanom koji predstavnici slovačke nacionalne manjine uživaju u Srbiji i preneo očekivanje da će takav kvalitet odnosa prema njoj biti očuvan i ubuduće, navodi se u saopštenju.