“Mi ne možemo da pravimo koalicije sa (Draganom) Đilasom niti sa bilo kim, mi smo pouzdani partner SNS-u, hoćemo da sa SNS osvojimo većinu na parlamentarnim, pokrajinskim, izborima za odbornike, svim izborima koji se održavaju jer je to u interesu potičke stabilnosti Srbije”, kazao je Dačić pred punim bioskopom “Kruševac”.

Rekao je da će on biti premijer, ukoliko narod tako bude želeo, upozavajući birače da nikako ne daju glas “lažnim desničarskim partijama koje hoće da privuku glasove govoreći da su Vučić i Dačić izdajnici, a posle da se napravi antisrpska vlada” sa opozicijom koju predvodi Đilas, navodeći da se takva “prevara” desila 5. oktobra, kada je Koštunica poslužio da se sruši Milošević, a nakon toga Demokratska stranka vladala i “uništavala zemlju”.

Podsetio je da se politika SPS temelji na principu socijalizma, socijalne pravde, koja znači da svako dete treba da ima istu šansu da uspe u životu, te na principu patriotizma koji znači da se “ne odričemo onoga što je naše, tuđe nećemo, ali svoje ne damo”.

“Negde sam pročitao da je 1889. godine obeleženo 500 godina od Kosovske bitke, a pošto je Kosovo bilo okupirano od Turaka proslava je bila u Kruševcu, da bi 100 godina nakon toga proslava bila održana na Gazimestanu, a ja vam kažem tako će biti opet”, poručio je Dačić.

Istakao je da se za te dve temeljne odrednice SPS zalaže od vremena Slobodana Miloševića, za koga je kazao da je “dolaskom na čelo srpskih komunista postavio u prvi plan pitanje srpskog nacionalnog interesa”.

“SPS bez obzira što je nastala iz Komunističke partije, nikada nije bila samo levičarska, već državotvorna i patriotska stranka”, dodao je Dačić.

Predsednik Jedinstvene Srbije, Dragana Marković Palma, poručio je da je Dačićeva biografija poduga, da ne može da stane na jednu stranu, da sve dobro što je uradio za Srbiju je “knjiga od hiljadu strana i on je već postao premijer”.

Lider kruševačkih socijalista i nosilac liste koalicije SPS-JS na lokalnim izborima u tom gradu Siniša Maksimović, u emotivnom obraćanju na početku, napomenuo je da skupu prisustvuje unuk Slobodana Miloševića, Marko Milošević, koji je na listi kandidata za poslanike.

Obraćajući se Ivici Dačiću sa druže predsedniče, Maksimović je kazao da je iz brojnih razgovora sa ljudima na terenu saznao da će njihova lista dobiti veliku podršku i da će Dačić biti predsednik vlade.

Na listi kandidata za poslanike koalicije SPS-JS nalazi se sedam osoba iz Rasinskog okruga, među kojima je troje iz Kruševca.