Direktorka Turističke organizacije Niš Dragan Božić je kazala da je ovogodišnja manifestacija Dani turizma okupila 60 izlagača iz Srbije, Bugarske, Severne Makedonije i Republike Srpske.

„Izlagači će Nišlijama ponudi interesantne turističke aranžmane i lokacije na kojima možda do sada nisu bili“, kazala je je Božić.

Posetioci Dana turizma, dodala je Božić, mogu da računaju na zanimljive vaučere i popuste.

Predstavnica Turističke organizacije Zlatibor Katarina Čubrak istakla je da će tokom trajanja Dana turizma posetioci moći da se upoznaju sa ponudom tog planinskog centra i istakla da Zlatibor iz godine u godinu unapređuje ponudu novim sadržajima i da ga to izdvaja od ostalih destinacija.

„Nezaobilazna atrakcija je Gold gondola, koja je postavila Zlatibor na mapu svetskih destinacija, s obzirom da je najduža jednosegmentna gondola na svetu. Od početka rada prevezla je oko 400.000 putnika“, izjavila je Čubrak.

Ona je kazala da Zlatibor spremno dočekuje turiste, a kao posebno atraktivne lokacije za sve one koji dodju na tu planinu navela je multifunkcionalnu fontanu, Stopića pećinu, etno selo Sirogojno, vodopad Gostilje, zabavno-tematski Avantura park i Dino park.

Kako je navela Čubrak, punudu Zlatibora obogatio je i Zlatibor Mountain Resort&Spa koji gostima nudi najsavremeniji spa centar.

„U toku je uredjenje i markiranje novih pešačkih i biciklističkih staza, kako bi ljudima koji vole aktivni odmor mogli i da na taj način istraže Zlatibor“, istakla je Čubrak.

Prema njenim rečima, radi se i na izgradnji modernog sportskog kompleksa koji će imati više od 15 fudbalskih igrališta.

Aktivno se radi, dodala je, i na manifestacionom turizmu, tako da će uskoro biti organizovan medjunarodni teniski turnir i Zlatiborske pesničke večeri, a nedavno je završeno Zlatiborsko kulturno leto.

Čubrak je kazala da Zlatibor posećuju pre svega domaći turisti, ali da su tu i gosti iz Republike Srpske i Crne Gore, Belgije, Češke, Holandije, Rumunije, a ima ih i iz arpapskih zemalja.  

CEO VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE: