“Naš zajednički zadatak je da učinimo sve kako bismo obezbedili energetsku sigurnost našim građanima i privredi. Zato smo danas ovde da razgovaramo o strateškim projektima, aktivnostima i odgovornosti svih nas aktivnih učesnika u energetskom sektoru”, istakla je Đedović, objavilo je ministarstvo.

Sastanku, na kome se razgovaralo o situaciji u ovim kompanijama, planovima za naredni period i daljoj saradnji sa resornim ministarstvom, prisustvovali su predstavnici Elektroprivrede Srbije, Elektromreže Srbije, Elektrodistribucije Srbije, Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja “Resavica”, Transnafte, Transportgasa Srbije i Srbijagasa.

Imajući u vidu aktuelnu situaciju sa energentima na globalnom nivou, Đedović je istakla da je važno sumirati situaciju u javnim preduzećima, napraviti planove za naredni period i preduprediti eventualne probleme.

Predstavnici javnih preduzeća izvestili su Đedović o trenutnoj situaciji i novoj ministarki poželeli puno uspeha na dužnosti.

U skladu sa početkom grejne sezone, generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović rekao je da su sva skladišta gasa puna i da su te zalihe obezbeđene zahvaljujući merama koje je Vlada Srbije preduzela.
“Prioritet Ministarstva i nove vlade je dalja neophodna reforma energetskog sektora, ali i investicioni planovi i nastavak kapitalnih projekata”, ocenila je Đedović.

Ministarka rudarstva i energetike izrazila je uverenje da će buduća saradnja ministarstva i javnih preduzeća biti efikasna i da će zajedničkim radom uspeti da preduprede i prevaziđu sve eventualne izazove.

Ona je najavila da će u narednom periodu obaviti i pojedinačne razgovore sa direktorima preduzeća, što će ubuduće biti praksa u radu ministarstva.