Poslanik DS Srdjan Milivojević kazao je da SNS pokazuje “paničan strah” i “kukavičluk” i dodao da vladajuća stranka “želi da po svaku cenu spreči opoziciju da govori”.
Poslanica Ujedinjenih, Marinika Tepić je rekla da vlast ne želi da čuje “ni tri minuta” predloga opozicije dok je predstavnik Ne davimo Beograd, Radomir Lazović upozorio na, po njemu, opstrukcije vlasti, u vezi predaje opozicionih predloga.

Poslanik Zelenog levog bloka Aleksandara Jovanović Ćuta je kazao i da Orlić nedavno nije dozvolio da se gradjani obrate u Skupštini Srbije, te upozorio da će, ukoliko ta praksa bude nastavljena, imati veliki broj gradjana ispred zgrade parlamenta.

Poslanik Narodne stranke Stefan Jovanović je optužio vlast za kršenje zakonske procedure oko sazivanja hitne sednice parlamenta u vezi rebalansa budžeta i još 11 drugih tačaka.

Kazao je da sve što je vlast radila u vezi sazivanja hitne sednice parlamenta neće sprečiti opozciju da učestvuje na njoj i da iznese primedbe na predloženi rebalans budžeta.