Portparol liste “Za Bošnjake, Sandžak i muftiju” Edin Đerlek rekao je danas u Novom Pazaru da će ponovljeni izbori na biračkim mestima u Tutinu pokazati pravu sliku stanja u toj opštini.

“Ukoliko se glasanje održi fer i pošteno, to će raskrinkati izbornu krađu na ostalim mestima u Tutinu, pa zbog toga opštinska uprava pokušava da opstruira normalno izvođenje biračkog procesa tako što našoj listi ne dozvoljava da ima predstavnika u biračkom odboru”, izjavio je Đerlek.

On je dodao i da je takav potez lokalne samouprave Tutina suprotan Sporazumu o fer sprovođenju izbora, a čiji je potpisnik i predsednik ove opštine Šemsudin Kučević.

“Ukoliko se ne dozvoli našoj listi da ima predstavnike u biračkom odboru, legitimitet ovih izbora će biti manja nego na prethodnim, jer smo na njima od deset članova biračkog odbora imali bar dva, a sada nećemo imati niti jednog, što je nezabeleženo u istoriji demokratije”, rekao je Đerlek.

On je pozdravio potez Republičke izborne komisije da ponovi izbore na dva biračka mesta u Tutinu, ali je izrazio žaljenje što glasanje nije ponovljeno na teritoriji cele opštine.

N. Kočović