Đilas je za televiziju N1 rekao da postoje snimci koji to dokazuju, koji su se pojavili na društvenim mrežama i medijima.

Dodao je da je nosilac liste “Srbija protiv nasilja” Miroslav Aleksić pre sinoćnjeg odlaska pred Skupštinu grada jasno rekao šta je bio plan, a to je da poslanici, odbornici i članovi Privremenog organa grada uđu u tu zgradu, ali da im to nije bilo dozvoljeno.

Naveo je da nikavo nasilje nije bilo planirano, kao i da građani nisu vršili nasilje, već da je to bila “grupa huligana koja se pojavila”.

Đilas je naveo da su u pitanju “kriminalci Đorđa Prelića”, nekadašnjeg vođe navijača Partizana, koji je osuđen za učešće u ubistvu francuskog navijača Brisa Tatona u Beogradu.

“Oni su vadili kamenice i gađali. Bilo je pojedinaca koji su bili deo grupe demonstranata koji su to radili, ali se u tim situacijama teško kontrolišu”, naveo je lider SSP.

Ocenio je da je ta grupa namerno poslata pred Skupštinu grada, kao i da je tu bilo prisutno više pripadnika raznih službi, ali da je reakcija policije bila “apsolutno neprimerena”.

Govoreći o izjavama premijerke Ane Brnabić da je država dobila informacije od ruske obaveštajne službe da bi mogao da se dogodi takav protest, Đilas je ocenio da ruske službe “kontrolišu Bezbednosno-informativnu agenciju (BIA) i srpske službe”.

“Aleksandar Vučić govori o suverenoj državi, a onda ruska tajna služba vršlja po Srbiji”, kazao je Đilas.

On je upitao i zbog čega članu Privremenog organa Vladimiru Obradoviću nije dozvoljen ulazak u Skupštinu grada, a predsedniku tog organa Aleksandru Šapiću jeste sat vremena nakon protesta.

Najavio je da će večerašnji protest biti miran kao i svi do sada, kao i da ne žele da dozvole da “neko ko je pokrao izbore proglasi to legitiminim i legalnim”.