“Naš cilj, naša politička misija je da uvedemo Srbiju u Evropsku uniju. Mi to možemo! Srbija u EU do 2030. godine! Mi ćemo taj cilj zajedno sa građanima Srbije da ispunimo”, rekao je Đilas u Domu omladine Beograda.

Đilas je ocenio da za prethodnih 20 godina Srbija nikada nije bila dalje od Evrope nego danas i da je neophodno da se vrati na evropski kolosek, navodeći da je SSP jedini garant članstva Srbije u EU do 2030. godine.

Prema njegovim rečima, promene nisu stvar izbora već neizbežnosti i da reforme znače jednu uređeniju zemlju u Evropi više a građanima Srbije znači da Srbija postane uređena zemlja u Evropi.

“Ako želimo da izgradimo bolje društvo, to moramo učiniti stvaranjem novih i pravednijih institucija. Jedini garant za to nam je Evropska unija”, istakao je Đilas.

On je naveo da SSP od prošlogodišnjih izbora prolazi “jako težak period” i istakao da je u lošim vremenima neophodno nastaviti dalje jer ukoliko se zastane to znači da se propada.

“SSP će ostati tačka okupljanja svih demokratskih, progresivnih i odgovornih političkih aktera u zemlji”, rekao je Đilas.

Kako je kazao, što je narod u Srbiji bednije živeo to su ga više proglašavali herojima, kako je rekao, proglašavali su ga “oni koji su ga u te bede i gurnuli”.

“Neće loša vlast narod kome je dobro, nego narod koji se nada da će mu biti dobro, jer je nada jedino što loša vlast može da ponudi u odsustvu sistema i uređenog društva, koje živi u nepravdi koja je sada već institucionalizovana”, kazao je lider SSP.