Đilas je za RTV, upitan o tim tvrdnjama doskorašnje premijerke, odgovorio da ne zna da li da ih pripiše “duhovitosti ili bezobrazluku” Brnabić – prenela je SSP.

Kazao je da se “ništa nije promenilo u medijima – gora je situacija nego pre, ništa se nije promenilo što se tiče kupovine glasova i pritiska na birače, ništa se nije uradilo povodom biračkog spiska”.

“Kakve veze ima sa nama šta misli međunarodna zajednica? Rekao sam da ćemo se sami izboriti za slobodu i demokratiju u ovoj zemlji i kada se izborimo, biće dobro što ćemo to sami uraditi jer nikome ništa dugovati nećemo” – rekao je Đilas.

Lider SSP koja je u koaliciji “Srbija protiv nasilja” je naveo i da se “krađa manifestuje kroz medije” koji, “po našim procenama, Aleskandru Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci donesu pola miliona glasova koje uz slobodne medije ne bi imali”.

Rekao je da se “krađa se manifestuje” i kroz pritisak na birače, “kapilarne glasove”, kroz kupovinu glasova, malverzacije s biračkim spiskom.

“Mi trenutno ne govorimo o bojkotu (predstojećih izbora), govorimo o borbi za promenu izbornih uslova, rekli smo: Ako ne bude uslova, onda ćemo donositi odluke kako će to izgledati i da smo spremni da na izborima ne učestvujemo” – kazao je Đilas.