Komentarišući najavu predsednika vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) i Srbije Aleksandra Vučića o osnivanju Narodnog pokreta za državu koji, kako je rekao, neće biti ni za Istok ni za Zapad, Đilas je ocenio da trenutna politika vlasti nije takva jer da jeste ne bi se vodili interesima ruskih i kineskih kompanija koje u Srbiji.

“Da je politika vlasti takva, ne bi se vodili interesima ruskih i kineskih kompanija koje u Srbiji zarađuju milijarde evra i to na račun naših građana, a država odbija da im na toliku dobit naplati porez. Da jeste, ne bi imali dilemu oko toga da li nam je mesto u Evropskoj uniji ili ne. Mi smo deo evropskog kontinenta i izolacija, koja nam preti, bi imala katastrofalne posledice”, ocenio je Đilas na tribini u Loznici, a saopštio je SSP.

On je podsetio da je SSP na skupštini u junu prošle godine saopštio da politika stranke staje u dve reči – interes Srbije.

“Za SSP su politički protivnici i ekstremističke organizacije poput Dveri i Zavetnika, kao i stranke vlasti koje bi verovatno činile taj pokret. Naša misija je da jedni odu sa vlasti, a drugi da na vlast ne dođu, jer su posledice politike i jednih i drugih katastrofalne po Srbiju”, zaključio je Đilas.