Na predlog opozicione Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka (BDZS) odbornici Skupštine grada Novog Pazara jednoglasno su danas izglasali da se jedna od ulica u ovom gradu zove po nekadašnjem premijeru Srbije Zoranu Đinđiću.

Na ovaj način je ovaj predlog ušao u zvaniču proceduru, a odluka će biti prosleđena Komisiji za imenovanje ulica.

Podsećamo da je ova sednica počela sa više od dva sata zakašnjenja, zbog incidenta između obezbeđenja i jednog odbornika SDA Sandžaka.

Odbornici su većinom glasova za glavnog urbanistu izabrali diplomiranog inženjera arhitekture Elvira Hamidovića na period od četiti godine.  

Usvojeni su i planovi i programi rada javnih preduzeća i ustanova, čiji je osnivač grad Novi Pazar, za ovu godinu.

Doneta je i odluka o eksternoj reviziji završnog računa budžeta grada za prošlu godinu, koju će izvršiti revizor koji ispunjava uslove za obavljanje ovih poslova.

Usvojena je i odluka prema kojoj je grad dao saglasnost na pribavljanje nepokretnosti u javnu svojinu grada putem zajedničke izgradnje atletskog stadiona sa Ministarstvom omladine i sporta.

Odbornici su usvojili odluku da deo ulice Relje Krilatice od raskrsnice sa ulicom 28. novembra do raskrsnice sa ulicom Rade Petrović bude jednosmeran, dok će drugi deo ulice do raskrsnice sa Stevana Nemanje biti dvosmeran.

Sednici nisu prisustvovali odbornici opozicione Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka.

A.Bajrović