“Moraćemo da sačekamo Bahrein, ali čak ni ti testovi ne moraju da budu potpuno relevantni. Pouzdanost je ključ pošto morate da pređete veliku kilometražu u tri dana. Ove godine imamo samo jedno testiranje, to znači da u Bahrein morate da stignete uz pouzdanost bolida ili bi moglo da postane teže. Onda ćemo videti tokom sezone, ali izgleda da je sve pod kontrolom”, naveo je on.

“Onda ide nastup, mislim da će svi na prvim testiranjima prikriti nivo performansi, ali videćemo”, dodao je Vaser.

Ferari je prošle sezone imao i problema sa strategijom, koji su mu odneli veliki broj bodova. Čini se da je neuspeh u rešavanju tih problema tokom sezone bio faktor u odlučivanju o otkazu Binota.

Vaser očekuje da će se ekipa unaprediti u tom segmentu.

“Poslednje 32 godine sam proveo na ‘pit volu’ i pokušaću da donesem to iskustvo. Nisam bolji od ostalih zaposlenih koji rade svoj posao, ali moj posao je da im pružim najbolje uslove da rade svoj posao na najbolji način i da od svakoga izvuku najbolje. Ali grupa ljudi je veoma dobra grupa”, naveo je.

“Ne treba očekivati velike promene u ekipi u narednih nekoliko nedelja ili čak u prvih nekoliko trka. Pokušaću da dam sve od sebe, a ponekad detalji mogu da naprave razliku i pokušaću da ih sve sklopim”, dodao je Vaser.

Binoto je uz mesto direktora ekipe bio i tehnički direktor, a Vaser je rekao da on to neće raditi.

Nova sezona u Formuli 1 počinje 5. marta trkom za Veliku nagradu Bahreina.