Sedmostruki svetski šampion Hamilton pobedio je u poslednje dve trke i smanjio zaostatak za vodećim Maksom Verstapenom iz Red Bula na osam bodova, dve trke pre kraja.

Hamilton je pobedio danas u Kataru, kao i prethodne nedelje u Brazilu. Na Interlagosu napravio je veliki podvig, nakon što je nadoknadio ukupno 25 pozicija. On je bio najbrži u kvalifikacijama što mu je donelo prvo mesto na startu sprint trke, ali je posle problema sa zadnjim krilom i diskvalifikacije, morao da startuje sa poslednjeg mesta.

On je sprint trku počeo sa 20. mesta, ali je uspeo da se probije na peto. Zbog kazne od pet mesta u vezi sa promenom motora, Hamilton je dan kasnije trku u Sao Paolu počeo sa 10. mesta, ali je dobrom vožnjom uspeo da nadoknadi pozicije, a zatim i da pobedi Verstapena.

„Luis je totalno ‘u zoni’. Oni su te subote na Interlagosu probudili lava i to možete videti“, rekao je Volf za Skaj.

U Kataru je trku počeo sa pol pozicije, vodio je od početka do kraja i ostvario 102. pobedu u karijeri.

„Poslednje dve nedelje su bile fantastične. Ali, nema vremena za slavlje, vraćam se u ekipu sledeće nedelje, sutra treninram, moramo da ostanemo koncentrisani. Nemam mnogo emocija osim motivacije, ali važno je što sam nadoknadio bodove u poslednje dve trke“, rekao je britanski vozač.

„Red Bul je i dalje veoma brz, a to ste videli i danas jer su imali najbrži krug trke, a oba bolida prilično lako pretiču ostale. Imamo još da radimo“, dodao je sedmostruki svetski šampion.

Upitan o borbi za rekordnu osmu titulu, Hamilton je rekao da uživa.

„Volim tesnu borbu, pritisak, zahteve koje podstavlja pred vas i ceo tim. Potpuno sam uživao, ali ove dve trke zahtevaju još bolji nastup, pa moramo da se prikažemo najbolje što možemo“, naveo je Hamilton.

Do kraja šampionata ostale su dve trke, 5. secembra u Saudijskoj Arabiji i sedam dana kasnije u Abu Dabiju.