“Ja zaista znam šta je (predsednik Srbije) Aleksandar Vučić javno obećao gradjanima Srbije, očekujem da se to obećanje ispuni i da mi zaista na proleće imamo izbore u Beogradu”, rekao je Djilas novinarima na Karaburmi.

Ponovio je ocenu da je vlast koja je dobila manje glasova od ostalih “nelegitimna” i naveo da su kao odbornička grupa podneli zahtev za smenu gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića zbog “legalizacije objekta koji nije mogao da bude legalizovan”.

“Očekujemo da ostatak opozicije to podrži, jer ne vidim nijedan razlog da bilo ko ko je u opoziciji ne podrži razlog za smenu aktuelne vlasti”, dodao je Djilas.

Govoreći o navodnoj mogućnosti da novi saziv Vlade Srbije bude formiran sledeće nedelje, Djilas je kazao da ne veruje da će se to desiti i da njihova poslanička grupa nije dobila poziv za sednicu Skupštine Srbije na kojoj bi to trebalo da se desi.

On je ocenio i da će to biti “vlada kontinuiteta”, koju će voditi iste stranke i ista politika.

“Ja zaista ne verujem da će to biti proevropska vlada. Danas imamo prvu informaciju da je neko od zvaničnika Evropske komisije pomenuo i mogućnost ukidanja bezviznog režima, a već imamo probleme, zemlje koje su sto odsto zavisne od ruske nafte i gasa, poput Slovačke su dobile mogućnost da uvoze, a mi nismo zato što nismo uveli sankcije Rusiji”, kazao je Djilas.

Po njegovim rečima, priče da li neko veruje da sankcije nešto doprinose su druga priča, ali “ne može Srbija da bude izolovana”.

“Ako su svi oko vas to uradili, ako se pravi taj novi Berlinski zid, ako ste vi sa ove strane i ne prihvatite stav svih ostalih, onda će vaša pozicija sigurno postati neizdrživa”, istakao je on.