Djilas je za list Nova rekao da je potrebno da 3,8 miliona birača izadje na izbore, jer bi, prema tom istraživanju, sa 3,5 miliona izašlih kandidat SNS za predsednika Srbije Aleksandar Vučić imao 52,8 odsto glasova, a kandidat Ujedinjene Srbije Zdravko Ponoš 30 odsto.

Prema njegovim rečima, sa 3,5 miliona glasača, Srpska napredna stranka (SNS) bi imala oko 47 odsto glasova, a koalicija Ujedinjena Srbija, čiji je SSP deo, oko 27,5 procenata, dok bi cenzus prešle i Socijalistička partija Srbije, koalicija Moramo, koalicija NADA i stranka Zavetnici.

On je dodao da je istraživanje pokazalo da glasači Dosta je bilo, Demokratske stranke Srbije i Dveri ne glasaju ni za SNS, ni za Vučića, ali da medju biračima stranke Zavetnici ima onih kojima je Vučić bliži od Ponoša.

„Iskreno, verujem da će te stranke, čije je glasačko telo apsolutno opoziciono, pokazati da su zaista opozicija i da možemo da saradjujemo. Mi na promeni Srbije moramo da saradjujemo sa svima koji su za tu promenu kako bismo jednog dana došli do slobodnih izbora, gde će svako kandidovati svoju politiku i ideologiju“, kazao je Djilas.