Djilas je na konferenciji za novinare rekao da to neće biti klasična i skupa kampanja sa televizijskim spotovima, te da ne očekuju „ni neki veliki broj donatora“.

Prema njegovim rečima, opozicija se ne finansira iz skupštinskog budžeta, a kada bude objavljen konačan broj lista koji će učestvovati na izborima znaće koliko će srdstava dobiti po tom osnovu.

Dodao je i da bi potencijalni donatori, iako podržavaju opoziciju, imali problema od strane vlasti, ukoliko bi se našli na spisku onih koji je finasijski podržavaju.

„Suština kampanje je da dodjemo do svakog čoveka u Srbiji. I Zoran Djindjiić je držao tribinu za jednog čoveka i otići ćemo u svako mesto u Srbiji i trudićemo se da dodjemo do svakog čoveka“, rekao je Djilas.

Naglasio je da će fokus kampanje biti na tome šta će aktuelna opozicija da uradi kada preuzme vlast.

„Svi znamo koliko je loše sada, a pričaćemo kako da bude bolje“, rekao je on.

Naglasio je da je cilj da Srbija bude pravedna i stabila.

Prethodno su Djilas kao i Lideri DS i Narodne stranke Zoran Lutovac i Vuk Jeremić su objavili da se opozicija dogovorila o zajedničkom nastupu na izborima na svim nivoima.

Na konferenciji su bili i predstavnici Pokreta slobodnih gradjana, Pokreta slobodne Srbije, Pokreta za preokret, Gradjanske platforme, Demokratske zajednice vojvodjanskih Madjara i Udruženih sindikat „Sloga“.