„Nedostaje mi takmičenje, još uvek osećam motivaciju da budem na terenu i igram protiv najboljih igrača na svetu. Poslednjih pet meseci bilo je izazovno, i mentalno i emocionalno, ali trudim se da to ostavim iza sebe“, rekao je Djoković na dan otvaranja turnira u Monte Karlu. 

Djokoviću će ovo biti drugi turnir ove godine, nakon što je izgubio od češkog tenisera Jiržija Veselog u četvrtfinalu turnira u Dubaiju. 

Djoković nije mogao da odbrani titulu na Australijan openu u januaru nakon što je deportovan iz zemlje jer nije vakcinisan. Nedavno je morao da preskoči turnire u Indijan Velsu, Kaliforniji i Majamiju jer nije mogao da putuje u SAD iz istog razloga.

„Ne osećam se kao da je to što se desilo u Australiji uticalo na moju sposobnost da treniram, da se takmičim ili da živim svoj život. Pokušaću to da iskoristim kao motivaciju za ono što dolazi“, rekao je Djoković.

Dodaje je da je šljaka u Monte Karlu najbolja podloga za njegov povratak, iako „istorijski nije njegova najuspešnija podloga.“

Prvi meč turnira u Monte Karlu Djoković će igrati u utorak protiv španskog tenisera Alehandra Davidoviča Fokine.