Peti igrač na ATP listi je do pobede nad 193. teniserom sveta došao za sat i 16 minuta.

Djoković je bolje počeo meč i u drugom gemu oduzeo servis rivalu. Austrijski igrač je uzvratio brejkom u petom gemu, a u nastavku su teniseri čuvali svoje servise.

Set je otišao u taj-brejk u kojem je sa 2:5 poveo Ofner. Austrijanac je imao dve set lopte na svoj servis, ali se Djoković vratio i smanjio na 5:6. Ipak Djoković je u narednom poenu napravio duplu servis grešku, pa je prvi set pripao Ofneru.

Drugi set Djoković osvaja maksimalnim rezultatom sa tri napravljena brejka, a pobednik je zatim rešen u trećem setu koji se igrao do 10 poena.

U odlučujućem delu igre Djoković je poveo sa 5:2, a zatim i sa 7:4. Ofner je sa tri vezana poena izjednačio, da bi Djoković u nastavku došao do pobede.

Djoković je trebalo da se sastane sa šestim teniserom sveta Kanadjaninom Feliksom Ože-Alijasimom, ali je on odustao neposredno pre meča.

Na turniru nastupaju četiri tima (Sokolovi, Orlovi, Zmajevi i Jastrebovi). Igra se po jedan meč u muškom i ženskom singlu, kao i miks dubl, a za plasman se računaju gemovi, uz pet dodatnih poena za pobednika meča.

U finalu u subotu sastaju se Zmajevi za koje je igrao Ofner i Jastrebovi. Zmajevi su grupnu fazu završili na prvom mestu sa 113 bodova, drugi su Jastrebovi sa 106, Orlovi su treći sa 89, a Sokolovi za koje je nastupao Djoković su poslednji sa 84 boda.