On je ocenio da su gradjani ponovo izašao na ulice “jer vide da je režim načet i jer nisu zadovoljni povlačenjima i izmenama zakona”.

“Svi su svesni da će ih (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić prevariti i da je povlačenje zakona samo njegov taktički manevar. Cilj protesta je jasan – Srbija ne želi Rio Tinto”, kazao je Djordjević.

Prema njegovim rečima, prava pobeda bi bilo donošenje zakona o trajnom moratorijumu svih istraživanja i iskopavanja litijuma.

“To bi bila velika pobeda nad režimom i realan ishod protesta, za koji očigledno postoji snaga u narodu”, rekao je predsednik pokreta Oslobodjenje.

Ocenio je i da svaki protest mora da ima dodatni krajnji zahtev, a to je “ostavka Aleksandra Vučića”.

“Vučić je izvor sve nestabilnosti u Srbiji, čovek koji je na čelu mafijaške organizacije koja je zarobila, opljačkala i ponizila našu zemlju, a sada rasprodaje i uništava i naše reke, njive i vazduh. Nema oporavka i oslobodjenja Srbije dok je on na vlasti”, izjavio je Djordjević.

On je ocenio da je “katastrofalno” što su pojedini organizatori protesta javno pozvali na odustajanje od blokada.

“Vučiću to ide na ruku, siguran sam da je on podržao takve stavove. Pojedinci se na taj način igraju sa raspoloženjem i sa živcima naroda. Pokušavaju da razbiju proteste i rasplinu energiju koja postoji”, rekao je Djordjević i dodao da mu je drago što se narod “oglušio o takve pozive”.

“Nadam se da će sledeće subote još više mesta biti u blokadi i da će ova pobuna rasti sve dok ne srušimo nakaradni, lopovski i izdajnički režim”, kazao je Djordjević.