Djordjević je rekao da srpski narod oseća večni ponos i večnu zahvalnost palima za odbranu i oslobodjenje otadžbine, saopštio je taj pokret.

„Ne smemo zaboraviti junake naše prošlosti, sve one hrabre Srbe koji su se borili da bi naš narod bio slobodan i koji su utkali slavno ime Srbije u svetsku istoriju“, rekao je Djordjević.

On je podsetio da status mnogih ratnih veterana iz ratova devedesetih prošlog veka nije rešen ni danas.

Istakao je da se „radi o ljudima koji su takodje hrabro i požrtvovano branili srpski narod.

„Sramota je što mnogi od njih danas moraju da protestuju u šatorima ispred Predsedništva zahtevajući osnovna prava, dok se država razbacuje novcem na mnoge druge stvari“, naveo je on.

Djordjević je rekao da junaštvo heroja iz prošlosti predstavlja svetionik za nove generacije.

„Danas kada nas kvislinzi na vlasti ubedjuju da moramo da se odreknemo Kosova i Metohije i da zaboravimo Republiku Srpsku, ove slavne generacije su pokazatelj šta Srbi mogu da urade kada se slože i pokažu zube“, naveo je Djordjević.

On je takodje položio venac i na Spomenik ruske slave na Novom groblju, gde su sahranjeni saveznički ruski vojnici iz Prvog svetskog rata.

Djordjević je podsetio na tradicionalno srpsko-rusko prijateljstvo, a zahvalio se Rusiji što, kako je naveo, kontinuirano podržava suverenitet Srbije i interese srpskog naroda u UN.

  //