On je na regionalnom edukativno-motivacionom seminaru mladih “Build Yourself”, koji je u beogradskoj “MTS Dvorani” pod sloganom “Izgradi sebe i ostani u Srbiji – Srbija je svet” okupio više od 1.500 učesnika, istakao da potencira podršku mladima, njihovom obrazovanju, usavršavanju i sticanju praktičnih znanja i veština, kako bi po završetku školovanja u svojoj zemlji razvijali karijeru i život.

Djordjević je podsetio na to da mladi treba da se stalno usavršavaju, da sva novostečena znanja i usvojene veštine primene, i na taj način što bolje se pozicioniraju na tržištu rada ili se ohrabre na pokretanje privatnog posla.

“Pošta Srbije kao društveno odgovorna kompanija želi da se transformiše, da bude uspešna i moćna kompanija u Srbiji. Sa jedne strane želimo da mladi dobijaju šansu da rade u Pošti a s druge, da usluge Pošte Srbije upravo budu usmerene ka mladima i da mladi budu najveći korisnici Pošte”, rekao je Djordjević.

Djordjević je istakao da je Pošta prošle godine potpisala ugovor o saradnji sa Srednjom tehničkom PTT školom u kojoj postoji novi profil po dualnom obrazovanju, čime su se stekli uslovi za praksu i kasnije za program “Moja prva plata”, a podsetio je i na stalni otvoreni konkurs za zapošljavanje u tom preduzeću.

Studenti okupljeni na seminaru Build Yourself danas su imali mogućnost i da na posebno dizajniranim razglednicama koje je za učesnike pripremila Pošta Srbije, napišu svoje razvojne ciljeve i ubace ih u specijalno poštansko sanduče, čime dobijaju priliku da za šest meseci procene lični i profesionalni napredak.

Unija studenata Ekonomskog fakulteta organizuje seminar “Build Yourself” svake godine počev od 2015. sa ciljem da mladim polaznicima pomogne da unaprede znanja i veštine, kao i da ih motiviše na krupnije korake u gradjenju karijere.

CEO VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE: