Javno preduzeće Pošta Srbije, kompanija sa najvećom nacionalnom biciklističkom mrežom, podržalo je Evropsko prvenstvo u planinskom biciklizmu, koje je večeras otvoreno u Novom Sadu na Petrovaradinskoj tvrdjavi.

Svečanom otvaranju prisustvovao je i vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Djordjević, koji je najavio nabavku novih bicikala za dostavu pošiljaka.

“Pošta Srbije ima najveću organizovanu biciklističku mrežu u zemlji koja se koristi za dostavu pošiljaka, pretežno u Vojvodini. Zato je jedan od naših prioriteta da poštansku mrežu do kraja godine unapredimo i osavremenimo nabavkom blizu 800 novih najsavremenijih bicikala, na standardni i električni pogon, čime ćemo našim poštarima obezbediti bolje uslove za rad, a korisnicima kvalitetniju uslugu”, rekao je Djordjević.

Dodao je da istovremeno, potenciranjem ekoloških načina dostave, Pošta Srbije čuva i brine o životnoj sredini na dobrobit svih gradjana.

“Takodje, Pošta Srbije kao društveno odgovorna kompanija podržava razvoj sporta i inicijative kojima se unapredjuje svest o dobrobiti fizičke aktivnosti i promovišu zdravi stilovi života. Biciklizam, kao sport za sve generacije i aktivnost koja povezuje gradjane naše zemlje kroz mrežu Pošte Srbije, ima za nas poseban značaj”, istakao je Djordjević.

Evropsko prvenstvo u planinskom biciklizmu trajaće do 15. avgusta na Petrovaradinskoj tvrdjavi, a Srbija je prva zemlja u istoriji koja ga organizuje u regionu, uz pomoć, izmedju ostalih, i Pošte Srbije, kao jednog od zvaničnih sponzora.