U prethodnom mesecu nije bilo ubistava i teških ubistava, a policija je rasvetlila jedno ubistvo u pokušaju i osumnjičenog za to krivično delo, kao i osobu koja mu je pomogla, uhapsila.

Tokom oktobra zaplenjeno je 30 grama marihuane i kokaina, kao i 500 komada psihoaktivnih supstanci. Oduzeto je i oko 300 paklica cigareta i 10 kilograma duvana.

“Znatno povećanje krivičnih dela odnosi se na ekološki kriminal, tokom oktobra otkriveno je devet ovih krivičnih dela, što je za sedam više nego u oktobru prošle godine”, saopštila je policija.

Novopazarska policija rasvetlila je jedno razbojništvo, kao i dva slučaja izazivanja opšte opasnosti, odnosno, podmetanja požara i paljenja kuće i automobila.

U oktobru se na putevima Novog Pazara, Sjenice i Tutina desila 41 saobraćajna nesreća u kojima je povređena 21 osoba, 15 vozača, dva putnika i četiro pešaka.

Saobraćajna policija otkrila je 2.131 prekršaj, od kojih se četvrtina odnosi na nevezivanje pojasa. Sankcionisano je i 460 vozača zbog nepropisnog parkiranja, a 429 zbog prekoračenja brzine.

Kažnjeno je i isključeno iz saobraćaja 26 vozača zbog vožnje u pijanom stanju, a pet zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Ukupno gledano, Policijska uprava u Novom Pazaru ocenila je da je u oktobru na teritorijama koje pokriva ostvareno povoljno stanje bezbednosti.