Veselinović je ispred tog suda naveo da su tog dana “stajali mirno sa okupljenim gradjanima, digli glas protiv nasilja, fantomki i batinaša i branili svoje dostojanstvo”.

“Nažalost danas imamo nadrealnu situaciju – umesto da su batinaši sa mosta hitno procesuirani i privedeni pravdi, na sudu smo mi. Ovakve tužbe i procesi nas neće zaplašiti i nećemo odustati od borbe za dobar grad i dobru Srbiju”, kazao je on.

Veselinović je izrazio uverenje da će pobediti u tom slučaju, “jer su istina i pravda na njihovoj strani”.

U tužbi se navodi da je načelnik šabačke policije pretrpeo nematerijalnu štetu u vidu povrede časti i ugleda zbog izjava koje mu je Dobrica Veselinović uputio dok je načelnik Andrić naređivao postupanje, odnosno povlačenje policije sa Šabačkog mosta.

Kako su naveli iz tog pokreta, policijski službenici su tada povukli brojne policijske snage koje su bile prisutne na mostu “kako bi se omogućilo da batinaši Srpske napredne stranke napadnu okupljene građane motkama i čekićima i da uz pomoć bagera omoguće da konvoj autobusa pristalica Srpske napredne stranke stigne na stranački skup u Beogradskoj areni”.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *