Dobitnici ovogodišnjih stipendija su studenti četvrte godine Rudarsko-geološkog fakulteta u Beogradu, smer Istraživanje ležišta-Modul ekonomska geologija – Marija Petrović iz Velereči kod Gornjeg Milanovca, koja ima prosek 9,10 i Branko Kostić iz Beograda, sa prosekom 8,90.

Marija Petrović je zahvalila je na stipendiji Fondaciji Evro za znanje i kompaniji Mineko, navodeći da ta stipendije za nju predstavlja potvrdu da uloženi trud nije bio uzaludan.

„Hvala Mineku što ceni nauku i ulaže u mlade ljude“, rekla je Petrović i dodala da joj mnogo znači i to što će imati priliku da se u praksi upozna sa jednom značajnom rudarskom kompanijom koja posluje u Srbiji.

Branko Kostić je rekao da će mu stipendija koju dobio pomoći da nastavi studije jednako uspešno ili još uspešnije nego do sada.

„Smer ekonomska geologija sam izabrao kao izazovan, a da nisam pogrešio potvrdjuje i ova stipendija koju donira upravo rudarska kompanija. Hvala Mineku koji se odlučio da pomogne na ovaj način. Nadam se da ću i ja, svojim znanjem moći da uzvratim kada završim studije“, kazao je Kostić.

Fondacija Evro za znanje odlučila je ove godine da dodeli ukupno šest studentskih stipendija u iznosu od po 100.000 dinara u školskoj 2021/22.

Fondacija osnovana je 2010. godine, s idejom da investira u znanje, pre svega u obrazovanje mladih ljudi.

Kompanija Mineko je šesti put donirala sredstva ovoj Fondaciji, a s obzirom na to da je i ove godine uspešno sproveden proces izbora stipendista, namerava da joj i ubuduće pruža podršku.