Rekao je i da je spreman da Potočare kod Srebrenice, gde se nalazi Memorijlani centar srebreničkim žrtvama, eksteritorijalno da Bošnjacima.

“Spreman sam da vam dam dve milijarde obeštećenja, da za deset godina isplatite svoje neke stvari. Da Potočare eksteritorijalno damo vama Bošnjacima. Da se jednostavno raziđemo, jer nema načina da se živi dalje zajedno”, rekao je Dodik.

Na pitanje voditelja emisije odakle mu dve milijarde, pri čemu nije precizirao o kojoj valuti se radi, s obzirom na to da se u RS jedva isplaćuju plate, Dodik je rekao “ako ne bude imao da ispalati taj novac, neka ukinu RS”.

Naveo je da rata u BiH neće biti, ali da će RS “jednog dana otići” iz te zemlje, optuživši bošnjačke političare da im je jedini cilj “rasturanje RS”.

“Niko ne proglašava secesiju, mi se ne odvajamo od BiH. Mi nemamo bilo kakav plan secesije. Plan je da, ako svi naši napori ne uspostave korektan sistem odnosa, da se razdružimo sa Federacijom BiH”, kazao je Dodik.

Na pitanje voditelja da li mu je “neprijatno što udiše vazduh s muslimanima”, podsećajući Dodika na njegovu nedavnu izjavu o tome, predsednik RS je odgovorio da on “ne mrzi muslimane i da nikada nije rekao da mrzi muslimane”.

“Neću da udišem vazduh s političkom strukturom koja mom narodu nameće etiketu genocidnog, neću da živimo zajedno”, odgovorio je Dodik.

Voditelj da je podsetio da je baš u njegovoj emisiji 2007. godine jasno rekao da “zna da se u Srebrenici desio genocid”, na šta je Dodik odgovorio da je to bila greška.

“Svo moje poverenje prema Sarajevu je bilo greška. Zato trebamo fino da se raziđemo na miran način”, naveo je Dodik.

Na konstataciju voditelja da “razlaz znači rat”, predsednik RS je odgovorio da “neće ratovati”, dodavši potom “nemojte pokušati da uđete u prostor RS, provešćete se kao bosi po trnju”.

Na pitanje voditelja kada će RS biti inostranstvo, Dodik je rekao da će se to “desiti brzo”.

“Dajte nam priliku da se raziđemo”, zaključio je Dodik.