Đoković je do pobede nad 27. igračem na ATP listi stigao posle četiri sata i 37 minuta.

Srpski teniser je bio ubedljiv u prvom setu i brejkovima u četvrtom i šestom gemu stigao do prednosti.

Do 10. gema drugog seta igrači su bili sigurni na svom servisu, kada je Serundolo na servis Đokovića iskoristio drugu set loptu i izjednačio u setovima.

Posle trećeg gema drugog seta Đoković je zbog problema sa kolenom morao da zatraži medicinski tajm-aut. Posle ukazane pomoći srpski teniser je nastavio meč.

Đokovićev problem sa povredom Serundolo je iskoristio i u trećem setu i brejkom u drugom gemu stigao do prednosti u setovima. Nakon trećeg seta Đoković je ponovo morao da zatraži medicinsku pomoć.

Serundolo je u petom gemu četvrtog seta oduzeo servis Đokoviću, ali srpski teniser je uspeo da odgovori u osmom gemu izjednači na 4:4. Do 12. gema nije bilo brejkova, kada je Đoković iskoristio četvrtu brejk i set loptu i stigao do izjednačenja u setovima.

Đoković je u drugom gemu petog seta oduzeo servis protivniku, ali je Argentinac uspeo da odgovori odmah u narednom gemu. Do osmog gema nije bilo brejka, kada je Đoković oduzeo servis Serundolu, a u narednom gemu je srpski teniser iskoristio prvu meč loptu i stigao do pobede.

U četvrtfinalu, Đoković će igrati protiv boljeg iz duela Fric-Rune.