Bivši predsednik i njegova sadašnja žena Melanija Tramp stigli su u crkvu na Menhetnu, a nekoliko minuta pre njih troje dece Trampa i njegove pokojne supruge Ivane Donald mladji, Ivanka i Erik i njihove porodice ušle su u crkvu iza kovčega u kome je ležala Ivana.

Službi je prisustvovala i Tifani Tramp ćerka bivšeg američkog predsednika i njegove druge supruge Marle Mejpls. Prisutni su bili i porodični prijatelji a medju njima je bio i modni kreator Denis Baso, dugogodišnji prijatelj Ivane Tramp.

Trampova porodica objavila je u četvrtak da je 73-ogodišnja Ivana Tramp umrla u svom domu na Menhetnu. Vlasti su saopštile da je smrt bila nesrećni slučaj, sa povredama na grudnom košu kao uzrokom smrti.

Ivana i Donald Tramp upoznali su se 1970-ih i bili su u braku od 1977. do 1992. Tokom 1980-ih oni su bili moćni par i ona je postala poznata sama po sebi, prepoznatljiva sa plavom kosom podignutom u pundju i glamuroznim izgledom.

Ona je takodje učestvovala u poslovima svog supruga, upravljala jednim od njegovih kazina u Atlantik sitiju.

Njihov vrlo javni razvod bio je ružan ali poslednjih godina bili su u prijateljskim odnosima. Ivana Tramp je žustro podržavala Trampovu predsedničku kampanju 2016. i rekla je da su redovno razgovarali.