Reditelj sedmog nastavka filma “Ratovi zvezda” Džej Džej Abrams ponudio je obožavaocima da budu statisti u filmu i da možda glume u nekoj sceni ako poklone simboličnih 10 dolara programu Unicefa, prenose u četvrtak britanski mediji.

Abrams je objavio video snimak ponude na kojem se obožavaoci pozivaju da poklone deset dolara programu “Inovacije” Fonda UN za decu.

Kasnije će biti izvučen srećan dobitnik koji će pored statiranja imati mogućnost da kratko glumi u filmu.

U novom filmu igraće, pored starih glumaca: Harisona Forda, Kerija Fišera i Marka Hamila, i novi, mladi glumci. Epizoda 7 će biti peta koja se snima u Velikoj Britaniji, a premijeru će imati 18. decembra 2015.

Originalnu trilogiju čine “Ratovi zvezda: Nova nada” (1977), koju je režirao Džordž Lukas, “Imperija uzvraća udarac” (1980) Irvina Keršnera i “Povratak džedaja” (1983) u režiji Ričarda Markana.

Potom su snimljeni prednastavci, tj. epizode 1, 2 i 3, a to su “Fantomska pretnja” (1999), “Napad klonova” (2002) i “Osveta sita” (2005). Sve tri je režirao Džordž Lukas.

Ova trilogija, uz donekle izuzetak “Osvete sita”, naišla je na loš prijem kod kritike, ali je svejedno bila “razbijač bioskopskih blagajni” kao originalna trilogija.

Magazin Forbs objavio je da sveukupan prihod od brenda “Star Wars” tokom 28 godina postojanja iznosi više od 20 milijardi dolara. To je najuspešnija filmska licenca u istoriji kinematografije.