Kazao je da ta stranka podržava zahtev sindikata prosvetnih radnika za dobijanjem statusa službenih lica zaposlenih u prosveti.

Ocenio je da bi time na adekvatan način zaštitio integritet i dostojanstvo prosvetnih radnika.

Prema njegovim rečima, tako bi se i unapredio njihov status u društvu, koji je urušavan u dužem vremenskom periodu.

Dodao je da Nova-D2SP pozdravlja formiranje radne grupe za prevenciju i suzbijanje nasilja u školama od strane Ministarstva prosvete.

Dodao je da je formirana “kako bi se dugogodišnji problem nedoličnog ponašanja i nasilja u školama rešio na adekvatan i institucionalan način”.

“Nadamo se da će predložene mere na sveobuhvatan način rešiti probleme nasilja u školama i da one neće biti samo kozmetičke nego temeljne i suštinske”, rekao je on.

Naveo je da je to u interesu “ne samo svih zaposlenih u oblasti obrazovanja i vaspitanja, nego i učenika i društva u celini”.

Pozvao je ministra prosvete Branka Ružića, da se založi za veći budžet tog ministarstva jer, kako je naveo, Nova-D2SP smatra da obrazovanje ne sme biti posmatrano kao trošak, nego kao investicija u budućnost.

“Pozivamo i Vladu Srbije da oblast obrazovanja definiše i proglasi za oblast od posebnog, vitalnog i nacionalnog interesa”, rekao je on.