Radulović je rekao da je DJB pozvao sve relevantne političke opcije da se priključe toj kampanji, ili da pokrenu svoje kampanje u istu svrhu, navodeći da očekuju da se po tom pitanju u narednim danima svi oglase.

“Vlast je ranjiva na ovim izborima. Ako oborimo vlast na referendumu, na kome je mnogo lakše to uraditi jer će vlast imati problem da izvede veliki broj svojih birača, ako postignemo koncenzus oko ovoga možemo da udjemo koji nam dolaze posle toga i pobedimo vlast na tim izborima”, istakao je Radulović u prostorijama DJB u Beogradu.

Radulović je naveo da se stranka Zdrava Srbija prva odazvala na poziv DJB i da su nakon razgovora o promeni Ustava shvatili da imaju “mnoge druge stvari koje ih povezuju”.

Dvojica lidera potpisali su Deklaraciju Suverenista, koja govori o osnovnim crtama politike u kojima se slažu.

Stamatović je novinarima rekao da ta kampanja nije uperena ni protiv koga, već da je u interesu gradjana Srbije.

“Da zaštitimo nacionalne interese, da zaštitimo najvažniji akt ove države i da se narod pita. Referendum je izuzetno ozbiljna i veoma bitna stvar u funkcionisanju jedne države i smatramo da većina naroda treba da odlučuje o sudbini svoje države”, naveo je Stamatović.

On je dodao da će u svojim pravcima delovanja učiniti sve da zaštite nacionalne interese i državnu imovinu, ali i prirodne resurse.

Lider ZS kazao je da smatra da “nisu toliko mali” već da imaju dovoljno resursa da mogu da razdvoje ono što je dobro za državu i gradjane Srbije – i da to zastupaju.