Delegacija Demokratske stranke koju je predvodio predsednik stranke Bojan Pajtić razgovarala je danas s delegacijom Stranke demokratske akcije Sandžaka o budućoj saradnji u parlamentu i na lokalnom nivou.

„Ovim sastankom DS je započela razgovore o okupljanju opozicije, nevladnih organizacija, sindikata i pojedinaca koji su spremni da budu alternativa postojećem režimu“, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je, kako se dodaje, istaknuta potreba zajedničkog delovanja na zaštiti socijalno-ekonomskih prava građana, borbi za razvoj siromašnih opština, kako bi Srbija postala pravna, demokratska i socijalno odgovorna država.

Delegaciju SDA predvodio je predsednik stranke Sulejman Ugljanin.

“Ovim sastankom otvorili smo novi period zajedničkog delovanja na polju zaštite i unapređenja prava Bošnjaka, vladavine prava, delotvornog učešća Bošnjaka u javnom životu i jednakosti Bošnjaka pred zakonom i državnim organima”, navodi se u saopštenju SDA Sandžaka.

Pored predsednika SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina, delegaciju ove stranke činili su zamenik predsednika Šemsudin Kučević, te potpredsednici Bajro Gegić i Enis Imamović.