“Ostavke ne bi imale mnogo uticaja ako ih podnesu osim da spasu svoje duše. To je ‘SOS ostavka’ da u ovom poslednjem trenutku, pred kraj njihove vladavine, pokažu da su shvatili kakvu su štetu naneli gradu i da njihovim potpisivanjem preuzimaju odgovornost”, rekao je predsednik gradskog odbora DS Branimir Kuzmanović, u obraćanju novinarima ispred zgrade Skupštine grada.

Kuzmanović je predao napisane ostavke za predsednika gradske skupštine Nikole Nikodijevića, gradonačelnika Zorana Radojičića, kao i druge odbornike, ali nije za zamenika gradonačelnika Gorana Vesića “jer on sigurno neće podneti ostavku, iako je najodgovorniji za loše stanje u Beogradu, pošto odavno nema dušu”.

Na pitanje da li očekuje neke reakcije na ovu inicijativu, sprovedenu u okviru kampanje “Budi bedem”, on je rekao da će možda neki odbornik to i učiniti.

“Njima mandat ističe za tri meseca, sada će poslednja sednica, kad se usvaja budžet grada. Možda neko od njih može da oseti odgovornost”, rekao je Kuzmanović.

On je naveo da su tokom prethodnih mesec predali u gradskim sekretarijatima tekstove ostavki za njihove čelnike ali da reakcije nije bilo.

“Predali smo ih u gradskim sekretarijatima – zbog plana metroa koji vodi od nigde do nigde, umesto da poveže najgušće naseljene delove, zagadjenja vazduha, divlje gradje u centru Beograd, devastacije stočnog fonda”, rekao je, izmedju ostalog, Kuzmanović.