Predsednik Pokrajinskog odbora DS Vojvodine Nebojša Novaković pozvao je „sve slobodi privržene“ ljude u Novom Sadu, Vojvodini i Srbiji da se solidarišu sa Brkovićem, koji je po njegovim rečima imao smelosti da se jasno i glasno suprotstavi besmislenoj i kvazipatriotskoj kampanji Srpske napredne stranke, koja je u bojama srpske zastave išarala delove Novog Sada.

On je ocenio da vlast SNS-a pokušava da iza zastava sakrije da se Novi Sad i cela Srbija nalaze „pod okupacijom kriminogene hobotnice koja je celu državu pretvorila u privatno vlasništvo Aleksandra Vučića, njegove porodice i njegovih političkih poslušnika“, rekao je Novaković.

Dodao je da veruje da svi imaju dovoljno znanja i iskustva da prepoznaju da se iza uterivanja patriotizma, kako sada tako i ’90-tih, krije besomučna pljačka društvenih i javnih resursa“.

„Brković je na kvazipatriotskim skrnavljenjima javnih površina ispisao imena brojnih afera koje potresaju državu Srbiju, ukazujući da naš problem nije odsustvo patriotizma, nego kriminal enormnih razmera koji razara i političko i društveno tkivo grada i cele zemlje. Kao i ’90-tih, svako ko se suprotstavi jezivom kriminalu i zločinima, biva proglašen za neprijatelja i izdajnika“, kazao je Novaković.

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.