U saopštenju novosadski odbor DS-a ocenio je da se poruka na plakatima kojima je u toku noći oblepljen Novi Sad ne može tumačiti drugačije nego kao pretnja i dodao da nova kampanja blaćenja i pokušaj zastrašivanja predstavlja nesumnjivo i ozbiljno ugrožavanje bezbednosti Novakovića, kao i njegove porodice.

„Verujemo da iza najnovijih napada na Novakovića stoje gradska vlast i Srpska napredna stranka koja se na brutalan način obračunava sa svojim političkim neistomišljenicima i protivnicima. Vladajući režim se služi nasiljem u borbi za očuvanje vlasti i ne preza ni od fizičkih napada na svoje političke protivnike, zbog čega nova kampanja javne difamacije Borislava Novakovića treba da zabrine svakog gradjanina i svakog ko želi dobro Novom Sadu“, navedeno je.

DS je ocenio da se samo zajedničkom političkom akcijom udružene novosadske opozicije, slobodnih gradjanskih inicijativa i svih gradjana koji žele da Novi Sad ponovo bude najmirniji i najbezbedniji grad u zemlji, može se suprotstaviti kriminalu, nasilju i političkom progonu koji su zavladali gradom koji je nekad s pravom nosio naziv „Srpska Atina“.