Kako se navodi u saopštenju DS, demokrate su sigurne da će pokazati da je Srpska napredna stranka „pokvarila“ Tent, najvećeg proizvodjača električne energije u jugoistočnoj Evropi.

Gavrilović je potvrdio da je spreman da se potpuno angažuje u Anketnom odboru koji Narodna skupština bude formirala, kao i da gradjani Srbije mogu da računaju na stručnjake i višegodišnje radnike EPS-a unutar Demokratske stranke sa kojima je u stalnom kontaktu upravo zbog zajedničke želje da otkriju istinu i reše probleme.

„Do kakvih je tačno saznanja došla BIA vršeći istragu o havarijama u termoelektranama prošle zime? S obzirom na to da je u vreme kada je Miodrag Grčić bio v.d. direktora EPS nabavio opremu u vrednosti 665.000 evra i instalirao prislušni centar, da li su Grčić ili neki drugi rukovodioci prisluškivali ministarku rudarstva i energetike Zoranu Mihajlović“, upitao je Gavrilović.

Pitao je i koje podatke je dobio na uvid Grčić, na osnovu kojih je u pisanoj izjavi tvrdio za ministarku Mihajlović da uništava energetski sistem Srbije i da to radi za tudje interese.

„U kakvoj su vezi gradjani i firme bliski najvišem rukovodstvu Srbije, a koji su se našli na crnoj listi Sekretarijata za finansije SAD, i serija havarija koja je usledila? Zašto Ministarstvo za energetiku i rudarstvo nije moglo da vrši kontrolu rada i organizacije u EPS-u? Ko faktički upravlja EPS-om: država, zaposleni u EPS-u ili neka treća lica? Ko je organizovao sabotaže u termoelektranama i izazivao havarije prošle zime“, upitao je Miodrag Gavrilović.