“Ostvarili su cilj, a to je da Partizan danas ne pobedi i čestitam im na tome”, rekao je Duljaj, a prenosi Mocartsport.

“Rezultat ne može da bude popularan, kada date tri gola, a niste pobedili. Možda bi sve bilo drugačije da je Aldo postigao gol u prvom minutu. Ipak, to ne bi smelo da bude opravdanje. Da li je ekipa pod nekim stresom ili pritiskom, ne znam. Ovakve utakmice se dešavaju. Radničkom čestitam na neverovatnoj borbi za svaku loptu. Ako ovako nastave, završiće malo više na tabeli. Ono što je simptomatično jeste to da su imali trojicu ili četvoricu igrača koji su imali po tri kartona i želeli su da čiste kartone protiv nas. Ne znam da li to da shvatim kao poštovanje prema nama ili nešto drugo”, dodao je on.

Mnogo individualnih grešaka je napravio Partizan protiv Radničkog, a među njima je i nesporazum defanzivca Siniše Saničanina i golmana Aleksandra Jovanovića, koji je prethodio trećem golu Radničkog.

“Šta god da kažem, uvek ću da zaštitim igrača. Greške su sastavni deo fudbala. Nije lako igraču, mislim na Saničanina. To je moja krivica, moja odgovornost za svaki loš rezultat. Sad neko može da kaže da ‘ako si odgovoran, onda napusti poziciju trenera Partizana’. To nije nikakav problem, tako da ne treba praviti veliku dramu oko svega toga, pošto smo postigli mnogo više nego što su mnogi mislili s obzirom na okolnosti koje su prisutne u srpskom fudbalu. Idemo dalje, da se borimo pošteno kako znamo i umemo”, rekao je Duljaj.

On je još jednom istakao da situacija u srpskom fudbalu nikako nije povoljna, a posebno kao nekoga u Partizanu.

“Mi se za svaku utakmicu pripremamo da nam je teško. Šta je lako kad je Partizan u pitanju? Dajte mi jednu olakšavajuću okolnost. Koji je uslov da neko bude šampion? Dajte mi tri uslova da bismo postigli to što mnogi misle da možemo. Dajte mi jedan uslov koji treba da budemo šampioni? Dajte mi! Moja odgovornost je velika, ali protiv igrača i ekipe nećete da me vidite. Ako treba neko da ispašta, to sam onda ja. Ovi momci su uradili mnoge stvari, mnogo puta su se vraćali iz mrtvih i obradovali navijače. U prošlosti su u ovo vreme čak nekoga proglasili šampionom, sad je već malo to problem”, vrlo nezadovoljno je rekao Duljaj.