Duljaj je u ponedeljak preuzeo Partizan, po odlasku trenera Gordana Petrića. 

“Stanje na tabeli pokazuje da je Crvena zvezda lider i da niko nema pravo da im preti u ovom trenutku. Idemo iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu, ja ću učiniti sve što je u mojoj moći da se napravi pomak. Nisam očekivao da će to ovako da bude, desilo se to što se desilo. U bliskoj prošlosti postojala je opcija da preuzmem prvi tim, tada je razum rekao da, ali srce je reklo ne, sada je razum rekao ne, ali je srce reklo da”, rekao je Duljaj.

On je fudbalsku karijeru počeo u mlađim kategorijama Paritzana, a od 1997. do 2004. bio je član prvog tima sa kojim je osvojio tri titule i dva Kupa.

Na pitanje šta će reći igračima u svlačionici, Duljaj je odgovorio: “Nisam spremao govor, govoriću iz srca”.

U fudbalskoj karijeri takođe je nastupao i za ukrajinske ekipe Šahtjor iz Donjecka i Sevastopolj.

On je u Ukrajini završio trenersku školu za Uefa profesionalnu licencu.

“Pre šest godina sam to završio u Kijevu, krajem godine bi trebalo da obnovim licencu”, naveo je 43-godišnji trener.

Na pitanje šta bi iz Šahtjorovog modela poslovanja preneo u Partizan, on je istakao: “Gazdu kluba i budžet. Sve sam rekao”.

Za vreme igračke karijere bio je poznat po disciplini, a to pravilo će primenjivati i u novoj ekipi.

“Ne treba da budemo vojska, ali mora da se poštuje kućno vaspitanje. Nema tu neke velike filozofije, mora da se zna red i disciplina, šta god u životu da radiš disciplina je osnova i baza”, dodao je Duljaj.

Partizan ima 13 bodova zaostatka za vodećom Zvezdom, a Duljaj je upitan ima li ima prostora da se uvedu mladi igrači ili je važna borba za svaki bod kako bi ekipa ekipa ostala na drugom mestu na tabeli, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

“Kada smo mi ušli kao mladi igrači, sećam se da smo bili na trećoj poziciji, klub je imao ideju u saglasnosti sa trenerom, da je to trenutak kada ne može ništa da se izgubi i dobije što se tiče situacije na tabeli, pa da se ubace mladi igrači. Bilo bi idealno da dobijete i rezultat i mladog igrača, starije trenere sam pitao kada je najbolje da se ubaci mladi igrač, oni su mi rekli da ne mogu pogrešiti. Treba biti veoma obazriv, volim mlade igrače, ali mladi igrači moraju da stasaju u starije”, naveo je.

On nije sada želeo da priča o kvalifikacijama za Ligu šampiona pošto nije vodio nijedan trening sa ekipom već je rekao da će ići utakmicu po utakmicu.

Upitan gde je bio kada je dobio poziv da postane prvi trener Partizana, Duljaj je rekao da je išao u posetu porodici u Topoli, odakle je pravo otišao na stadion.

“Imam isti osećaj kao devedesete kada sam igrao utakmicu u Topoli protiv Partizana, posle utakmice su ljudi iz Partizana pitali: ‘Čiji je ovaj mali, čiji je’, na šta su dobili odgovor da sam sin pekara. Našli su mog oca i preneli mu da je trening je u utorak u 9 ujutro na stadionu Partizana. Takav je osećaj i sada, voliš, imaš veliku tremu, kao kada sam došao u Beograd iz Topole, veliki grad, prelepi stadion, sada je isti osećaj kao u tom trenutku”, rekao je Duljaj.

“Kada su treneri pitali kako će dete da putuje iz Topole, otac je rekao da ja svakako ustajem u pet ujutro, da li da bih radio u pekari ili da bih išao na trening u Beograd, potpuno je svejedno”, dodao je on.

Duljaj je rekao da je posle poziva da preuzme ekipu prvo pozvao dosadašnjeg trenera crno-belih Petrića.

“Nema boljeg čoveka od njega, profesionalac, čovek koji je takođe u nezgodnom trenutku preuzeo klub”, istakao je Duljaj.

Duljaj će kao trener na klupi Partizana debitovati u petak od 19 časova na stadionu “Rajko Mitić” u utakmici protiv Crvene zvezde, u 24. kolu Super lige Srbije.