Kostić, redovni profesor i rektor te visokoobrazovne ustanove u tri mandata, preminuo je posle kraće bolesti 29. decembra prošle godine, a komemoracija je održana posle poboljšanja epidemiološke situacije.

“Njegov odlazak je veliki gubitak za Državni univerzitet u Novom Pazaru, čijem je napretku bio posvećen do samog kraja svog života”, poručio je rektor Bratislav Mirić.

O životu i delu Kostića govorili su rukovodilac master i doktorskih studija Ćemal Dolićanin, šef Departmana za pravne nauke Senad Ganić i predsednik Studentskog parlamenta Izet Cama.

Kostić je akademsku karijeru započeo na Pravnom fakultetu Univerziteta u Prištini, a na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru je angažovan od početka rada ove institucije, kao profesor, ali i član rukovodećeg tima.

Tokom karijere obavljao je funkciju zamenika predsednika Privremenog saveta DUNP, bio je član Senata, predsednik Saveta i šef Departmana za pravne nauke. Kostić je bio i potpredsednik Konferencije univerziteta Srbije.

Objavio je dve monografije, veći broj naučnih i stručnih radova, učestvovao je na brojnim domaćim i međunarodnim naučnim skupovima.