Kako saznajemo, Vlada je za taj departman namenila 40 budžetskih mesta, dok je dodatnih 15 namenjeno departmanu za filološke nauke na kojem će na budžetu ove godine ukupno biti upisano 45 studenata.

Kvota za departman za ekonomske nauke nije promenjena, pa će na budžetu ukupno biti upisano 60 studenata i to na studijskom programu Poslovna informatika.

Prorektor za nastavu Dragoslav Šumarac rekao je radiju Sto plus da, iako je Vlada Srbije utvrdila kvote za studijske programe pravo, ekonomija i srpska književnost i jezik, konkurs za upis studenata na te studije u junskom upisnom roku neće biti raspisan.

“Ti studijski programi su u procesu akreditacije. Po zakonu nismo mogli da raspišemo konkurs za ovaj prijemni koji je krajem juna, ali se nadamo da će to biti u septembru”, naveo je Šumarac.

Najviše mesta na budžetu predviđeno je za departman za tehničko tehnološke nauke (200), a po 70 studenata na teret budžeta se mogu upisati na departmanima za matematičke i biomedicinske nauke.

Najmanje budžetskih mesta Vlada je namenila departmanu za biotehničke nauke (30), dok je 60 budžetskih mesta rezervisano za departman za filozofske nauke.

Taj univerzitet je ranije najavio da će upisati i 225 samofinansirajućih studenata, koji moraju plaćati školarinu između 60.000 i 120.000 dinara u zavisnosti od studijskog programa.

Prijava brucoša počeće sutra, 21. juna i trajaće do 23. juna, a prijemni ispiti će se održati 30. juna i 1. jula.