“Mislim da preterujemo u kvalifikacijama, u tenziji koju izazivamo, u dodatnoj politizaciji nezadovoljstva građana, a onda ćemo raspolutiti društvo i nećemo postići ništa. Potrebna nam sabornost, a nemamo je od kad se desila tragedija, samo tražimo ostavke i smene kao da je to rešenje”, rekao je Durgutović na sednici Skupštine Srbije.

On je kao primer naveo da je lider Dveri Boško Obradović navodno pozvao na smirivanje, a nakon nekoliko rečenica ipak napao svoje političke oponente.

Obradović je istakao da, takođe, zagovara spuštanje tenzija, ali da to mora na svom primeru da pokaže vlast, kao i da bi bilo dobro da stranka na čijem je čelu Rasim Ljajić i koja je bila u devet vlada, vidi i sopstvenu odgovornost za stanje u društvu.

“Nepravedno su zapostavljeni koalicioni partneri SNS-a. Ja često grešim pa spominjem samo SNS, a da nema SPS-a, Jedinstvene Srbije, PUPS-a, PO, Milije Miletića, Zukorlića i Ljajića, SNS ne bi imao većinu, tako da koalicioni partneri takođe daju doprinos ovakvoj vlasti i treba da snose odgovornost”, rekao je Obradović.