Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) jedan je od ključnih činilaca tog partnerstva, naročito u kontekstu sprovođenja Agende 2030 i Ciljeva održivog razvoja, rekao je Đurić.

Sagovornici su razmotrili mogućnosti novih zajedničkih projekata koji bi doprineli ostvarenju ciljeva održivog razvoja i Srbiju dodatno afirmisali kao aktera regionalnog razvoja i stabilnosti.

“Jedan od najsvetlijih segmenata naše saradnje jeste program ‘Tačka povratka’ koji je, svojim ciljevima, odnosno promocijom cirkularnih migracija, višestruko koristan i komplementaran naporima Vlade Republike Srbije na povezivanju, povratku i doprinosu mladih ljudi sveukupnom razvoju zemlje”, rekao je Đurić navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije. {YTvideo1}

Povodom današnje 25. godišnjice donošenja Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, ministar je rekao da se tim dokumentom garantuju suverenitet i teritorijalni integritet Srbije, čiji je Kosovo i Metohija sastavni deo, piše u saopštenju.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *