Kako je navedeno jedna je pala na otvoreno područje u blizini granične ograde, a druga nije preletela granicu.

Palestinski mediji su javili da je ta raketa pala u blizini stambenog dela Beit Hanuna na severu pojasa Gaze, povredivši jednu osobu.

Sirene za protivvazdušnu uzbunu se nisu aktivirale.

Još jedna raketa pala je u Gazu u četvrtak, a druga kraj jedne kuće u izraelskom gradu Sderotu u sredu,a treću je u ponedeljak oborila izraelska protivvraketna odbrana.

Odgovornost za ispaljivanje raketa večeras još niko nije preuzeo,a za napad u ponedeljak optužen je Islamski džihad.

Izraelska vojska je na ranije raketne napade ove nedelje odgovorila napadima iz vazduha na vojne ciljeve islamskog ekstremističkog Hamasa, vladajućeg u pojasu Gaze, uključujuči i postrojenje za proizvodnju oružja. 

Vojska je u četvrtak saopštila da smatra Hamas odgovornim za sve što se deševa u Gazi i kao i ranije napala punktove koji pripadaju toj organizaciji bez obzira da li njeni pripadnici stoje iza raketiranja ili ne. 

Raketnim napadom u ponedeljak okončano je gotovo četiri meseca zatišja na granici Gaze. 

U sredu je raketa ispaljena posle napetog dana u Jerusalimu, kada je izraelska policija sprečila ultranacionaliste Izraelce da marširaju kroz pretežno palestinske kvartove u Starom gradu Jerusalima. Hamas je pretio da će napasti Izrael ukoliko bude marša. 

U proteklim danima često su izbijali sukobi palestinskih demonstranata i izraelskih policajaca na svetilištu u Jerusalimu na kome se nalazi džamija Al -Aksa. U tim sukobima ranjene su desetine Palestinaca i nekoliko policajaca. 

Hamas i druge ekstremističke organizacije u pojasu Gaze su više puta upozorile da su sukobi na svetom mestu u Jerusalimu crvena linija. 

Prošle godine su takvi incidenti prerasli u 11-dnevni rat izmedju Izraela i Hamasa.