Dveri su u saopštenju navele da će posle današnjeg glasanja Srbija dospeti na listu neprijateljskih država Rusije.

„Još nisu proglašeni zvanični rezultati izbora u Srbiji a Aleksandar Vučić je počeo brže-bolje da ispunjava obećanje svojim mentorima na Zapadu i nanese najveću sramotu državi Srbiji sa nesagledivim bezbednosnim, ekonomskim i istorijskim posledicama glasanjem za suspenziju Rusije iz Saveta UN za ljudska prava“, ocenile su Dveri.

Iz tog pokreta su optužili predsednika Srbije da je „izdao Rusiju“ i ocenili da „sada nema prepreka za konačnu izdaju Kosova i Metohije“.

„Pored toga, sprema se i izdaja narodne volje unutar Srbije i ulazak u vlast sa antiruskim i antisrpskim snagama. Obećavamo ruskom narodu da ćemo prvog dana po dolasku na vlast poništiti sve Vučićeve sramne odluke uperene protiv Rusije i vratiti Srbiji čast i dostojanstvo“, navele su Dveri.

Generalna skupština UN suspendovala je danas Rusiju iz članstva u Savetu UN za ljudska prava glasovima 93 zemlje medju kojima je i Srbija.

Protiv je bilo 24 a uzdržano 58 zemalja.

Kako se navodi u tekstu rezolucije, Rusija je suspendovana iz članstva u Savetu UN za ljudska prava zbog grubog i sistematskog kršenja i zloupotreba ljudskih prava i kršenja medjunarodnog humanitarnog prava tokom agresije na Ukrajinu.